Zenei kurzusok
és koncertek
hazai és külföldi tanárok részvételével.
6-99 éves növendékeket várunk.

Kostyák Imre - CSELLÓ

Bázel (tanítási nyelvek: magyar, német, francia, román)


Kolozsváron született, diplomáját is szülővárosában szerezte Valentin Arcu professzor osztályában. 1976 és 1981 között a szebeni, illetve a Kolozsvári Filharmónia szólamvezetője, s ezzel egy időben kamarazenei és szólista sikereket is elér. 1981-ben a Bázeli Zeneakadémián képezi tovább magát Heinrich Schiff keze alatt. Ezt követően világhírű vonósnégyesek mesterkurzusain vett részt:
Végh - (Bázel), Alban Berg (Bécs), LaSalle (Cincinatti, USA), Galimir Juilliard (New York), Kolisch (Tanglewood).  1983-ban pedig az Erato Quartett csellistája lett.
Az együttessel koncerteztek világszerte, és számos nemzetközi zenei díjat is nyertek, köztük a Svájci Kulturális Nagydíjat, és díjazottak voltak a luganoi B.A.T kortárs zenei fesztiválon, az Evian kvartettversenyen, a G. B. Viotti megmérettetésen. A Colmar -i Zenei Versenyen első díjat és különdíjat nyertek a legjobb Beethoven előadásért. Külföldi turnéikkal egyidejűleg számos rádió - illetve televíziófelvételt készítenek. CD-felvételeik közül megemlítendő A. Honegger vonósnégyeseinek összkiadása, H. Scherchen, O. Messiaen kvartettjének felvétele. A gordonkatanítás mellett hangszere tanításának módszertanát is oktatta a Bázeli Zeneakadémián.

Script logo